Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motion och gemenskapi populär cykelbingo

Punktering hindrade inte Lizzie Eriksson att fullfölja loppet när Korpen ordnade cykelbingo i veckan. Hon var en av många som valde att trampa den traditionella rundan kring Hammarn.

Annons
Vinstchans. En sporre är möjligheten att vinna. Lena Gustavsson och Karin Persson studerar bingonumren noga innan de trampar vidare mot mål.

Frisk luft och motion är det vanligaste argumentet bland deltagarna för att ge sig iväg på onsdagarna.

– Nu är det tredje eller fjärde året jag är med, säger Gun-Britt Karlsson och gör sig beredd för dagens uppgift. Bingolapparna har hon i en plastpåse.

– Ifall det blir regn, säger hon och svischar iväg.

Tursamt nog hade regnet upphört strax innan start, efter en hel dag med i stort sett ihållande nederbörd. Nu sken solen och temperaturen var behaglig för kroppsliga övningar.

Några åker ensamma, andra i par, men Sverre Holfelt med hustrun Sigrid ingår i en något större grupp. Ett helt gäng cyklister stannar vid en av bingostationerna.

– Vi har väl missat någon gång under semestern, men annars är vi med. Det här är trettonde gången, säger Sigrid.

Trevlig gemenskap och möjligheten att vinna något efter utfört lopp är drivkrafter. Men huvudsyftet är ju ändå att förbättra konditionen. Ingen i gänget tycker ändå att det är nödvändigt att trampa så fort som möjligt.

– Nej, nej, nej. Lagom tempo, det räcker. Ibland kan det vara riktigt tungt och man undrar redan efter första backen hur det ska gå att ta sig runt, säger Sigrid skämtsamt.

Vid en av de sista kontrollstationerna prickar Lena Gustavsson och Karin Persson in sina nummer. Bingokamraten Lizzie Eriksson hade dock oturligt nog fått punktering.

– Jag såg det krossade glaset på vägen och kunde väja, men det gjorde nog inte Lizzie, berättar Lena.

– Så mycket som jag har cyklat och aldrig råkat ut för detta, säger Lizzie.

En mobiltelefon blev räddningen och maken Hans kontaktades. Han kom med en ny cykel och plockade upp den punkterade. Hustrun kunde trampa vidare mot mål.

Lagom tempo. Trogna cyklister är Sigrid och Sverre Holfelt som är med i Korpens cykelbingo för både motionen och gemenskapen.
En jubilar. Bingospelet i Sverige firar 50 år i september. Ett slumpspel i många former som blivit riktigt populärt.
Kombination. Att kunna motionera och samtidigt ha chansen att vinna är utmärkt tycker Gun-Britt Karlsson.

Bingospel

Bingon i Sverige föddes enligt flera arrangörer 9 september 1961. Det var idrottsklubben Gunnarstorp IF som på ett nytt sätt ville dryga ut klubbkassan.

I dag 50 år senare finns uppemot 100 bingohallar runt om i Sverige. Tillsammans omsätter man miljardbelopp och sysselsätter närmare en halv miljon människor.

Mer läsning

Annons