Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorklubbar laddarför Midnattssolsrallyt

MK Kopparberg och Hällefors MK laddar för Midnattssolsrallyt och sina specialsträckor. Det är ett stort arrangemang, 170 bilar. Många kända förare, som Kenny Bräck, Stig Blomqvist och Björn Waldegård, finns i startlistan.

Annons
Midnattssolsrally. Motorklubbarna i Hällefors och Kopparberg laddar för sina specialsträckor i Midnattssolsrallyt om knappt en månad. Här en bild från Brevens Bruk, där rallyt gjorde ett stopp ett tidigare år. Arkivbild: Sofie Isaksson

– Midnattssolsrallyt lockar otroligt mycket folk från hela landet och vi räknar förstås med en stor folkfest för alla motorintresserade både i Kopparberg och i Hällefors, berättar Stefan Frisk från MK Kopparberg.

Torsdagen den 14 juli ska Kopparberg och Hällefors ansvara för var sin specialsträcka i det anrika rallyt. Sträcka 3 startar i Kopparberg klockan 9.40 och sträcka 4 i Hällefors klockan 10.50.

Service i Rydbergsdal

I Kopparberg är en serviceplats för de tävlande bokad till Rydbergsdal. Räkna med bilar där redan före klockan 9 på morgonen. Klubben ser till att det finns servering på serviceplatsen och planerar även att ha en speaker som kan berätta för publiken om rallyt, om bilarna och om förarna.

MK Kopparberg har dessutom själva flera förare anmälda, med MKK:s Janne Westlund i spetsen som har rutin från Midnattsolsrallyt sedan tidigare år. Andra intressanta namn i startlistan är Annie Seel samt SM-duon Johnny Johansson och Mats Jonsson.

I Hällefors är serviceplatsen placerad till Hällevi IP.

– Vi har även ett matuppehåll i Hällefors som vi genomför i samarrangemang med Hellefors herrgård, säger Thomas Berggren från Hällefors MK.

Midnattssolsrallyt kördes ursprungligen första gången år 1950 och sista gången 1964. År 2006 återupptogs traditionen igen. De två huvudklasserna i tävlingen är Regularity rally och Historiskt rally. Tävlingen arrangeras mellan den 13 och 16 juli.

Mer läsning

Annons