Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorsågar rev ned applåder

Motorsågen brummade och sågspånet for över publiken som satt närmast. Lasse Strandell visade hur det gick till på en motorsågstävling och hur man fällde ett träd på ett säkert sätt. Publiken slutade aldrig att ställa frågor.

Annons
Nyfikna. Lasse Strandell besökte Skräddartorp för att visa hur en motorsågstävling gick till. Publiken passade på att ställa frågor.

Duns! Marken skakar till och allt blir stilla. Sedan börjar publiken applådera och Lasse Strandell bugar sig.

– Det där var intressant att se, även om man inte tänkte fälla några träd, säger Inga-Britt Sander från Nora som är där med maken Rolf.

Motorsågsmästaren

Åke Granberg från Grythyttans hembygdsförening berättar att de ville ta motorsågsmästaren till Skräddartorp för att det kunde vara spännande för folk att se hur det gick till på en motorsågstävling. Lasse Strandell som själv tappat räkningen på hur många tävlingar han varit med i, var rätt man för uppvisningen. Han motståndare var hembygdsföreningens ordförande, Karl Lindqvist.

De båda tävlade i att såga skivor av en stock och göra hål för att få igenom tennisbollar genom stammen. Luften stank av bensin och spån föll över dem i publiken som satt närmast.

– Heja Kalle!, ropar någon.

Lockade till skratt

Den skämtsamma kampen mellan männen fick publiken att skratta. Föreningens ordförande hade ingen chans.

När tävlingen är över förvandlas kämpen till en lärare. Han förklarar hur man fäller träd på ett säkert sätt, det kan hända många olyckor i skogen. Publiken har många frågor. Sedan är det dags för Lasse Strandell att visa hur det går till på riktigt. Hela publiken följer med när han går till ett träd i utkanten av fältet. Alla är trollbundna när mannens såg skär i det stora trädet. Att fälla skog är en hel vetenskap. Så börjar trädet sin långa resa ned mot marken.

Mer läsning

Annons