Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket matnyttigt under Kokbokens dag

Temat för årets arrangemang Kokbokens dag i Grythyttan på lördag är "Efter maten".

Annons

Programmet inleds med studenternas marknad på kalastorget i Måltidens hus. I huset finns även en kokboksutställning och under dagen ägnar sig Henrik Olsson åt barnens måltidspyssel.

En rad olika föreläsningar hålls bland annat kyrkoherde Per Schmidt som kåserar kring Tacksamhet, professor Marie-Louise Danielsson-Tham berättar om sitt nya tv-program, Pelle Agorelius, ägare till Saxhyttegubben, berättar om utvecklingsprojektet Husmansbord, Alexandra Charles ger en glimt från sitt liv från nattklubbsdrottning till häsloprofil.

Till detta ska läggas vinprovning, choklad- och kaffeprovning, avec- och cigarrprovning. En kocktävling arrangeras där kvinnor som kockar får uppgiften att åstadkomma den perfekta desserten. Det finns också under dagen möjlighet att få en guidad tur i Måltidens hus.

Mer läsning

Annons