Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närradion krävs på elkostnad

Kommunen har fått en förfrågan om elkostnader för närradioutrustningen placerad på Hökhöjden. Kommunen hänvisar till Närradioföreningen som äger utrustningen.

Annons

Sedan många år har Hällefors närradio sin sändningsutrustning placerad på Hökhöjden, på Toppstugans vind. Toppstugans ägare har nyligen begärt ersättning för elkostnaderna från kommunen. Kommunstyrelsens ordförande Ritha Sörling (S) säger att detta inte är en fråga för kommunen. Då Hällefors närradioförening äger utrustningen är det dit Toppstugans ägare måste vända sig.

– Styrelsen har tagit upp saken och vi har egentligen inget val utan måste betala. Sändaren kan inte flyttas. Det skulle innebära att vi måste söka nytt sändningstillstånd. Hökhöjden är geografiskt bäst för att vi ska nå hela kommunen, säger Fredrik Fogelqvist, ordförande i Närradioföreningen.

Exakt hur höga elkostnader det är frågan om är svårt att säga men enligt en uppskattning kommunen gör handlar det om 2 000 kronor/år.

– Det blir ekonomiskt kännbart för föreningen. Vi får höja medlems- och sändningsavgifterna. Eftersom vi sänder kommunfullmäktige är kommunen också med och betalar.

Fogelqvist är utsedd av Närradioföreningen att komma överens med Toppstugans ägare om ersättningens storlek.

Mer läsning

Annons