Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattbollen medintensivt spel

Minst sagt intensivt var det i sporthallen natten mellan lördag och söndag. Nattbollen arrangerad av gymnasieeleverna Elin Viitanen och Hanna Larsson blev en lyckad turnering.

Annons
Elin Viitanen och Hanna Larsson ansvarar för innebandyturneringen Nattbollen som dessutom ska redovisas som ett skolprojekt.

Första matchen blåstes igång på lördag eftermiddag. Därefter avlöste kamperna mellan lagen varandra fram till söndag morgon. Totalt tretton lag var anmälda och deltog i Nattbollen.

– Det har arrangerats liknande kupper tidigare, men det är några år sedan. Vår tanke var att plocka upp idén igen, säger Elin Viitanen som tilsammans med Hanna Larsson höll ett vakande öga över hela arrangemanget och samtidigt dokumenterade det.

Elin och Hanna går sista året på Pihlskolans samhällsvetenskapliga program. De har valt innebandyturneringen som sitt specialarbete.

– Det är så mycket teoretiskt annars i skolan så vi kände att vi ville göra något praktiskt. Det här är resultatet, säger Elin.

Arrangemanget krävde mer jobb än tjejerna trodde.

– Ja, det var mycket att tänka på, säger Elin.

Hon sitter på läktaren vid manöverbordet som styr klockan. Varje match varar femton minuter och det är intensivt på plan. Lagen består av tre utespelare plus en målvakt.

– Vi hade tänkt att ha en särskild grupp för tjejer, men det blev för få anmälningar. I stället har vi ett handikappsystem där tjejlagen får inleda med tre straffar.

Man har också tillåtit mixade lag.

Hanna dyker upp med kameran i högsta hugg. Hon har just fotograferat ett av lagen.

– En kameraman är också engagerad. Vi har hjälp av Andreas Heydorn som filmar allt åt oss, säger Hanna.

Allt ska ju dokumenteras för att kunna redovisas i skolan. Handledaren från Pihlskolan, Eva Edvardsson, finns på plats under eftermiddagen för att bilda sig en uppfattning av arbetet.

– Silvergruvans Innebandyförening är medarrangör i detta och förhoppningsvis kommer den här turneringen inte vara den sista, säger Elin.

Mer läsning

Annons