Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattpersonal oroas över konsekvenserna

Bemanning på Fyrklövern omfördelas från natt till dag. Detta får stora konsekvenser anser personalen som protesterar. Nämnden har trots detta klubbat beslutet.

Annons

Uppdraget var att utreda behovet av framtida äldreomsorg i Hällefors kommun, men också att föreslå åtgärder som kan minska kostnaderna. Konsult Jukka Tekonen har genomfört en granskning och utredningen föreslår såväl förstärkning som omfördelning och reducering av resurser. Detta ska öka möjligheterna till bättre ledning och styrning av verksamheten och ekonomin.

I dag arbetar nio personal per natt på Fyrklövern. Utredningen föreslår fem. Det innebär att fyra personal flyttas till dagen. Förändringen skulle ge en besparing på 4,3 miljoner kronor per år.

Nattpersonalen, ett 20-tal, protesterar i en skrivelse till omsorgsnämnden. De tror att förändringen påverkar såväl personal som brukare negativt. I en målande beskrivning ger de en bild av vilka problem de befarar uppstå. De hänvisar till socialtjänstlagen och skärpta bemanningskrav som väntas.

Skrivelsen delades ut på nämnden och läggs till protokollet, men någon diskussion fördes inte. Protesterna förändrade inte heller beslutet. Bemanningen nattetid minskas enligt utredningens förslag.

Mer läsning

Annons