Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till parkeringsplatser

Kommunfullmäktige säger nej till att iordningställa parkeringsplatser vid riksväg 63 vid kiosken Hamburger Hill för långtradartrafik.

Annons

Förslaget kommer från Christina Johansson (M) som bland annat betonar trafiksäkerheten med ordentliga p-platser vid området. Johansson föreslår även att parken intill kanske kan snyggas upp för att skapa ett bättre intryck för förbipasserande fordon.

Johansson betonar att åtgärderna kan vara ett av många små steg som kan göras för att förbättra företagens uppfattning om Hällefors kommun och att det kan ses som en visad vilja från kommunens håll till att vilja förbättra näringslivsklimatet.

Vad gäller förslaget om p-platser vid riksvägen i förhållande till trafiksäkerhet har Bergslagens miljö- och byggnadsnämnd, BMB, en motsatt åsikt mot Johansson. BMB anser att den utfyllnad som föreslås ske för att bredda riksväg 63 vid kiosk-platsen är olämpligt att göra just ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Tolkningsfråga

Kommunförvaltningen påpekar dessutom att ett iordningställande av den P-platsen kan tolkas som att kommunen gynnar en enskild näringsidkare och förvaltningen betonar att detta inte är förenligt enligt kommunallagen att göra.

När kommunfullmäktige beslutade att avslå förslaget reserverade sig Moderaterna mot detta. Göran Strömqvist (M) hade då dessförinnan yrkat på en återremiss av förslaget för ytterligare utredning.

Mer läsning

Annons