Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till simskola

Ingen simundervisning på sommaren. Bildningsnämnden avslår medborgarförslaget.

Annons

Det är andra medborgarförslaget på kort tid om simundervisning på sommarlovet. Förslagsställaren framhåller det orimliga i att ansvaret läggs på hemmet.

För något år sedan gick idrottslärarna ut med en skrivelse där de påpekade att simkunnigheten hos barn i kommunen inte är tillräcklig.

Sedan dess ska skolan ha ändrat sina rutiner. Förändringen innebär huvudsakligen att fokus läggs mot elever som inte uppnått kunskapsmålen. Elever som inte lärt sig simma efter reguljär undervisning ska få extra undervisningstid. Hemmiljön ska inte påverka.

Frågan om simundervisning på sommaren har tagits upp av bildningsnämnden med anledning av det senaste medborgarförslaget. Även nu säger man nej, med hänvisning till de nya rutinerna i skolan.

I beslutet om att avslå medborgarmotionen gjordes dock ett tillägg. Bildningsförvaltningen får i uppdrag att undersöka läget när det gäller simkunnigheten bland barn inför sommaren 2014. Detta ska återrapporteras till nämnden.

Elever får i dag simundervisning i årskurs 2 för att få betyg i ämnet idrott och hälsa. Undervisningen sker i Filipstad.

Mer läsning

Annons