Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nittiotalet barn dansade ut julen

Nittiotalet barn kom till Kalastorget för att dansa ut julen på Trettondag jul. Och dansade det gjorde de med besked.

Annons
Att det var roligt att dansa ut julen råder inget tvivel om. Barnen skrattade och gjorde alla rörelser precis som de ska göras.

Julgransdans i Grythyttan är en tradition med många år på nacken. Förra året ställdes dock dansen in på grund av en vattenskada i Folkets hus. Men i år var den tillbaka igen, fastän då på Kalastorget i Måltidens hus.

För arrangemanget står en rad olika föreningar i Grythyttan

När Mats Andersson och Anna Jansson stämde upp till sång tog barnen, under ledning av Gun-Britt Andersson, en rejäl svängom runt granen. Alla sånger som hör julgransdansen till fanns på repertoaren. Barnen skuttade som små grodor, raskade som räven och åkte karusell – precis som det ska vara.

Att precis alla barn dansade är kanske en överdrift. Emil Palm Svensson tog efter ett par danser en paus. Benen var för trötta för mer skoj efter en dag på skridskor.

– Men det var roligt i alla fall, fast jobbigt, konstaterade han.

Astrid Andersson hörde istället till skaran som tog sig igenom varenda dans.

– Det är kul och alla danser är lika roliga. Jag brukar alltid gå på julgransdans, sa hon.

För knappt två och ett halvt år gamla Lovisa Trygg var det dock den allra första dansen. Hon dansade på bra och höll på ett fint sätt upp klänningen under snurrandet.

Utöver dans fanns såväl fiskdamm som lotterier och fika. Och efteråt, när allt nästan var slut, kom också tomten på besök.

Gun-Britt Andersson ledde barnen runt i dansen.
För Lovisa Trygg var årets julgransdans i Grythyttan den allra första.

Mer läsning

Annons