Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noriko vill ge stöd till Japan 

Porträttutställningen planerad av japanska konstnären Noriko Kitazumi blir inte av. Men med anledning av katastrofen i Japan vill hon genomföra en annan idé.

Annons
Söker stöd. Noriko Kitazumi från Japan vill att invånare i Hällefors ger sitt stöd till de katastrofdrabbade i Japan. BILD: BIRGITTA SKOGLUND

Hundra kommunbor skulle fotograferas och utgöra stommen i en utställning tillsammans med kalligrafi (japansk skönskrift).

Detta berättade NA om förra sommaren. Noriko Kitazumi har inte kunnat finansiera projektet, A little gift from Japan, och det läggs därför ner.

Nu vill Noriko Kitazumi vända på begreppen och genomföra projektet ”A little gift from Hällefors, Sweden”. Tanken är att invånare i Hällefors sänder en hälsning om hopp och stöd till de drabbade i katastrofens Japan.

– På så sätt kan Noriko ändå göra ett konstverk från Hällefors invånare, säger Liesbeth Vloet, European Artists, som samarbetat med Kitazumi.

– Jag tar emot bilderna genom e-post, [email protected], och skickar dem vidare till Noriko som nu befinner sig i Japan.

Meningen är att lägga ut bilderna på nätet, på en särskild hemsida eller på Youtube.

Mer läsning

Annons