Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrgården ska rivas

Norrgården ska rivas. Därmed blir det ingen flyktingförläggning i det tidigare äldreboendet som bland annat Skara-Bert Karlsson har meddelat intresse att driva.

Annons
Norrgården ska rivas, inte säljas. Det har kommunstyrelsen bestämt. Kostnad att riva beräknas till 2-2,5 miljoner kronor.

Idag, tisdag, var Norrgårdens framtid uppe till beslut på kommunstyrelsens möte. Beslutsförslaget från kommunförvaltningen var att sälja fastigheten via anbud. Bland annat har Bert Karlsson samt Hälleforsföretagaren och HOB-politikern Mats Runqvist anmält intresse för att köpa fastigheten för att starta en flyktingförläggning.

Anledningen till att kommunstyrelsen hellre river huset än säljer det anges vara att kommunen vid framtida ägarbyten förlorar kontrollen över vad som kan ske i fastigheten. Bland annat spekulerades det på mötet i möjligheten att så kallade kriminella mc-gäng kunde köpa Norrgården efter några ägarbyten. Fastighetens dåliga skick lyftes också fram som argument för att riva.

Beslutet att riva istället för att sälja Norrgården kostar pengar för Hällefors kommun. Beräknad kostnad för att riva och återställa marken beräknas bli mellan 2-2,5 miljoner kronor. Till detta tillkommer en utebliven intäkt från försäljningen.

Centerpartiet opponerade sig mot beslutet att inte sälja Norrgården.

- Med ett sådant här resonemang kan vi ju inte sälja någonting i Hällefors kommun längre, sade Lars-Göran Zetterlund (C) och yrkade på försäljning av Norrgården.

Mer läsning

Annons