Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ger politikerna klartecken till vindkraft

Kommunstyrelsen vill att Hällefors bostads AB, Boab, fortsätter att undersöka förutsättningarna att investera i vindkraft. En investering som beräknas till cirka 50 miljoner kronor.

Annons

Boab redovisar överskott i kassan för tillfället men, enligt vd Jan Larsson, finns det allvarliga orosmoln framåt i tiden vad gäller bolagets möjligheter på marknaden. Allt färre invånare i kommunen är något som märks tydligt i Boabs uthyrning av antal lägenheter. Boab har just nu kostnader för tomhyror på cirka 4 miljoner kronor per år.

Att minska de totala kostnaderna i bolaget och att som organisation bli mer kostnadseffektiv är betydelsefullt för att vara förberedd inför framtiden, enligt Larsson. Ett sätt kan vara att investera i vindkraft, ett utredningsuppdrag som styrelsen för Boab gett sin vd. Enligt Boab:s beräkningar kan en sådan satsning vara kostnadseffektiv redan från första året med minskade elkostnader på 1,6 miljoner kronor per år.

Nu har Jan Larsson även fått kommunstyrelsens klartecken att fortsätta utreda en eventuell vindkraftsinvestering. När utredningen kan berätta mer återkommer ärendet till kommunstyrelsen för ett eventuellt beslut. Boab är ett helägt kommunalt bostadsbolag.

Mer läsning

Annons