Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar nytt spel i Kanada

Herrveteranerna i Hällefors IK ska till Kanada och spela ishockey igen. 2007 var HIK i Ottawa och 2009 kom kanadensarna hit. Nu ska HIK spela hockey i Montreal.

Annons
Dags för återbesök. Nedsläpp Sverige–Kanada på Hällevi den 14 februari 2009. Hällefors dåvarande kommunalråd Peter Carlsson (S) är redo att släppa pucken till John Stymiest och Olan Karlsson. ARKIVBILD: ANDERS ALMGREN

– Vi är anmälda till en turnering i Montreal mellan den 15 och 17 april, berättar Stefan Molander från HIK.

Stefan är en av de tolv spelare som flyger över Atlanten för hockeyspel. HIK:s kontakter med Kanada startade just med Stefan en gång tiden. Han var i Leksand på junior-VM och kom i samspråk med Jamie Johnson, en hockeyveteran från Ottawa i Kanada. På stående fot blev HIK inbjudna att gästspela i Nordamerika och i november 2007 reste ett herrlag dit och mötte likasinnade nordamerikaner på hockeyrinken. Den gången hade kanadensarna satt ihop ett digert program för de svenska besökarna, bland annat spelade HIK mot Ottawa Oldtimers och HIK vann båda matcher.

Landskamp i Hällevi

I februari 2009 kom så en hockeydelegation från Ottawa till Hällefors. Höjdpunkten vid besöket blev nog ”landskampen” mellan Sverige och Kanada i Hällevi ishall inför fulla läktare. Efter en jämn batalj hade Kanada segrat med 4–3. Efterfesten i Folkets hus senare samma kväll blev också lyckad.

Inte lika många

Den 13 april reser nu HIK till Kanada för andra gången. Åter blir Ottawa centralpunkt för visiten även om det väntar spel även i Montreal.

– Vi blir inte riktigt lika många från Hällefors denna resa så med tolv man i spel får vi mycket mer istid per person. Det ska bli otroligt kul att komma till Kanada igen. Det är ett land där människorna verkligen älskar ishockey, säger Stefan.

En del av respengarna har veteranklubben skramlat in via olika aktiviteter, en del av pengarna får respektive resenär själv bidra med.

Mer läsning

Annons