Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny journalistutbildning

Företaget Etc blir medlem i föreningen Hällefors folkhögskola. Till hösten ska folkhögskolan starta två journalistutbildningar tillsammans med Etc.

Annons
Startar samarbete. Susanna Stark, rektor på folkhögskolan, Johan Ehrenberg, vd Etc, och Susanne Grundström, ordförande i Hällefors folkhögskola.

– Vi startar en journalistlinje i Hällefors och en i Stockholm, berättar Susanna Stark, rektor på folkhögskolan.

Ambitionen är att Etc även ska få en ordinarie plats i styrelsen för Hällefors folkhögskola. Övriga medlemmar i folkhögskolan är Hällefors kommun, Sveriges arbetarteaterförbund och Bredsjö kulturkooperativ.

Betonar vikten

Johan Ehrenberg, vd på Etc, betonar vikten av mer praktiska journalistutbildningar.

– Etc driver nio tidningar, snart tio, och vi får nu en unik möjlighet att erbjuda våra kursdeltagarna praktikplatser. Och just folkhögskolan som utbildningsform anser jag är en bra motvikt mot de allt mer elitiserade utbildningsformerna som byggs upp i Sverige, säger Ehrenberg.

Journalistlinjen i Hällefors ska ha en nationell inriktning och linjen i Stockholm ett internationellt fokus. Båda utbildningarna blir på ett läsår vardera. Om utbildningarna startar så innebär det två nya lärartjänster samt ett trettiotal nya elever till folkhögskolan i höst.

Mer läsning

Annons