Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny region i Konstnärförbundet

En ny region inom Svenska konstnärsförbundet ska bildas; Region Mitt. En grupp konstnärer träffas denna helg i Grythyttan för att sätta samman en interimstyrelse för den nya regionen.

Annons
Mer konst med ny region. Gundi Behrens och Manfred Lischka driver ett konstgalleri i Hällefors och är engagerade i bildandet av Konstnärsförbundets nya Region Mitt.

– Vi vill starta ett samarbete under Konstnärsförbundet som har ett lite mindre upptagningsområde. Vi är 650 medlemmar i Svenska konstnärsförbundet och nu kommer cirka 100 av medlemmarna att tillhöra den nya Region Mitt, berättar Gundi Behrens.

Gundi och Manfred Lischka driver ett konstgalleri i Hällefors. Till årsmötet, som sker i Grythyttan den 29 januari, samlas nio personer för att officiellt bilda den nya regionföreningen.

Svenska Konstnärsförbundet är en politiskt obunden intresseorganisation för yrkesverksamma konstnärer. Redan i dag finns fyra underregioner: öst, väst, syd och nord.

När styrelsen för region Mitt är bildad ska en utställningslokal hittas för verksamheterna. Exakt var denna lokal kommer att finnas är inte klart, eventuellt blir det i Filipstad eller i Hällefors.

– Vi planerar redan flera utställningar i det nya regionsamarbetet, både i Sverige som i Österrike och i Japan, berättar Gundi.

Nya regionens upptagningsområde blir för följande län: Värmland, Västmanland, Dalarna, Örebro, Östergötland och Södermanland, samt Norge.

Mer läsning

Annons