Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny seger för Hällefors IK

Hällefors IK fortsätter att plocka poäng i hockey-trean. På tisdagskvällen blev det tre poäng när HIK mötte Kungsörs IK.

Annons

- Det började bra och redan efter 2,17 hade vi gjort 3-0 mot ett tafatt Kungsör som kom till spel med bara två femmor, rapporterar Johan Sandström, coach för Hällefors IK.

När matchen var slut var resultatet 8-4 (3-1, 3-1, 2-2) till Hällefors.

- Under den första perioden borde vi ha gjort minst dubbelt så många mål som vi gjorde men det stannar vid 3-1 då vi lite väl enkelt tillåtit gästerna att reducera efter 7,50.

Slarvigt HIK-spel i period 2 men trots det 6-2 till andra pausen.

- I den tredje perioden ställer vi till det ordentligt då vi låter bortalaget reducera två gånger och plötsligt är det match igen. Vi får tacka vår målvakt för att inte Kungsör kom ännu närmare då han räddade ett friläge vid ställningen 6-4. Istället sätter vi två kassar till och kan räkna in tre poäng och en befäst serieledning.

Matchen mot Kungsör spelades i efterhand då den ursprungliga matchen ställdes in.

Nu på fredag kväll möter Hällefors IK Sala HK i Hällevi ishall. Det blir ett toppmöte i tabellen med serieledande HIK mot tabelltvåan Sala.

- Vi har nu skaffat oss ett grepp om förstaplatsen och seger mot Sala skulle innebära minst fyra poängs försprång på de jagande bakom.

Mer läsning

Annons