Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ägare till Toppstugan

De döpte den nya rörelsen till Toppstugan redan innan de fick veta att det var ursprungsnamnet. Steven och Jeannette Lundin är de nya ägarna till fastigheten på Hökhöjden.

Annons
På toppen. Makarna Steven och Jeannette Lundin är nya ägare av fastigheten på Hökhöjden där de ska öppna ett vildmarkskafé. De skakar liv i det gamla namnet Toppstugan.

Upprustningsarbetet är i full gång. Tillsammans har Steven och Jeannette Lundin tagit fram ritningar för hur huset på Hökhöjden ska inredas. Till våren hoppas de kunna öppna verksamheten, ett vildmarkscafé.

Makarna är vana företagare sedan många år. De har drivit trafikskolor och varit i restaurangbranschen. Senast drev de Silverhöjdens camping strax utanför Grängesberg, på gränsen till Dalarna.

– Vi jobbade med den i sju år och började närma oss en gräns. Det kändes som vi inte kunde utvecklas mer och rörelsen började bli stor, säger Steven.

– Helst avstår vi från att ha anställda utan vill klara oss själva. Så dök det upp en man som sa att han ville köpa anläggningen. Annars hade vi nog fortsatt några år till, men tillfället gavs, säger Steven.

Eftersom paret bodde på campingen var de tvungna att se sig om efter en ny bostad. Sökandet gick i närområdet och man fastnade för Grythyttan där det också fanns ett lämpligt hus till försäljning. Familjen flyttade in förra hösten.

– Egentligen sökte vi efter en bra skola, för vår dotter Sally som är tio år, säger Jeannette.

Funderingar kring framtida försörjning kretsade redan och ögonen föll snart på en annons att vildmarkskrogen på Hökhöjden var till salu.

– Så nu är vi här. Det lustiga var att vi kom på namnet Toppstugan. När vi sedan läste i gamla papper såg vi att så hette huset från början, när Slalomklubben hade verksamhet här, säger Steven.

Båda känner en spänd förväntan inför det nya projektet. De beskriver sig själva som rastlösa personer som ständigt vill ha något att hugga tag i.

– Vi älskar mat och människor. Det här är en utmärkt kombination, säger Jeannette.

Mer läsning

Annons