Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya kliv för framtidentas för Formens hus

Formens hus framtid stod på dagordningen när stiftelsens styrelse träffade företagare och andra som kan vara med i utvecklingsarbetet.

Annons
Dåtid och nutid. Revisorerna är skarpa i sin kritik när det gäller styrning av Formens hus. Men nu ska nya tag tas. Ett framtidsmöte har hållits och i mars läggs en plan fram för kommunstyrelsen.

Syftet var ett avstamp tillsammans med lokala näringslivet, regionala företag och andra intressenter. Närmare 60 personer samlades för att diskutera möjligheter för Formens hus. Därefter har stiftelsen Formens hus haft ett eget möte för att sedan träffa kommunstyrelsen.

– Vi har haft beslutsfria möten, bara diskuterat och etablerat kontakter, säger stiftelseordförande Ritha Sörling (S).

Till ks-mötet den 8 mars ska Formens hus styrelse ha arbetat fram något material. Man ska sammanställa olika senarier hur verksamheten kan komma att se ut i framtiden samt förse dem med prislappar.

Framtidsdiskussionerna som hållits under ett par dagar har varit fruktsamma anser Sörling. Flera förslag som kan konkretiseras har förts fram.

– Vi måste sätta ner foten och bestämma vad vi ska göra. Att ha ett mål för varje verksamhet känns viktigt. Målen ska vara långsiktiga.

– Dessutom måste vi bygga verksamhet utifrån möjligheter, det måste vara realistiskt.

Sörling förespråkar en långsam utveckling. Att Formens hus har en framtid är hon övertygad om.

– Har vi satsat så mycket pengar i detta måste vi också hitta en väg framåt. Arbetet blir inte enkelt. Det måste förankras på många ställen.

Största svårigheten tror hon ligger i kommunens ekonomiska situation.

– Vi måste vara ansvarstagande, men samtidigt satsa och våga ta risker.

Många utmaningar väntar och en av de tuffare är att få ortsborna med på vagnen.

– Än är det inte slut på kritiken, men jag tror vi är på rätt väg nu.

Mer läsning

Annons