Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt politiskt parti bildas

Bildandet av ett nytt politiskt parti har tagit sin början. Arbetsnamnet är Grythytte-listan och ett offenligt möte ordnas på tisdag kväll där riktlinjer ska dras.

Annons

Det var på ett offenligt möte i Grythyttan kring omsorgsnämndens beslut att lägga ner de två återstående ålderdomshemsavdelningarna på Sörgården som frågan kring ett politiskt obundet parti på allvar kom upp på dagordningen. Nu tas nästa steg mot själva bildandet och ett öppet möte hålls på Guldkringlan.

– Att lägga ner ålderdomshemmet är fullständigt fel utveckling, säger Erkki Vuorijärvi som är en av initiativtagarna till bildandet av det opolitiska partiet. Ett parti han hoppas har en lista till kommunfullmäktigevalet i höst.

– Vi vill skapa ett alternativ som jobbar med utveckling och inte avveckling. Jag tror det finns en stor fara i beslutet om ålderdomshemmet. Försvinner det är risken stor att även skola och barnomsorg följer med. Vi vill och måste slåss för det vi har. I förlängningen kan detta även beröra universitetsutbildningarna i Grythyttan och inflyttningen.

På mötet ska intresset för ett partibildande undersökas och finns det ska partiprogrammet diskuteras.

Mer läsning

Annons