Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökat krav på ekologisk mat i Hällefors kommun

Bildningsnämnden vill att andelen ekologiskt och närproducerat i de måltider som tillagas inom kommunens verksamheter ökar.Ambitionen bör vara minst 30 procent ekologiskt/närproducerat livsmedel.

Annons

Måltidsutredningen, en konsultrapport om kommunens måltidsorganisation gjord av Dining development, skickas just nu runt inom organisationen för synpunkter.

Frukost igen?

På senaste mötet diskuterades frågan i bildningsnämnden.

– Det handlar som vi ser det om näringsriktig mat och en bra måltidsmiljö. I Koalition 2014 har vi diskuterat en förändring från koka-kyl till traditionell matlagning. Vi har även tankar om att införa frukost på skolan igen och vi betonar vikten av ett tvårätterssystem, säger Stefan Backius (V), ordförande i bildningsnämnden.

Dessutom anser Koalitionen att det ska vara mer ekologiskt och närproducerat inom kommunorganisationen.

Enhälligt till slut

Hela nämnden ställde sig bakom synpunkterna. Men först efter diskussion gick Kenth W. Johansson (M) i oppositionen med på att 30 procent kunde vara en godkänd procent-nivå av ekologiskt/närproducerat under förutsättning att det skrevs att det var en strävan och inte en uttalad målsättning som krävde åtgärder om den inte uppfylldes.

Mer läsning

Annons