Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omsorg satsar på bättre kvalitet

Kvalitetsförbättringar inom omsorgen har gett ökade statsbidrag i Hällefors. Nu används pengarna för att höja ribban ytterligare några snäpp.

Annons
I fjol jobbade vi betydligt bättre än tidigare år med de nationella registren, säger omsorgsförvaltningens chef Anna-Karin Bergstén.

Sedan 2010 har Sveriges kommuner och landsting (SKL), på uppdrag från regeringen, arbetat med utveckling av vård för äldre. Kommuner som uppvisar förbättringar inom vård och omsorg har möjlighet att få bidrag. I fjol fick Hällefors kommun närmare 1,5 miljoner kronor i prestationsersättning, genom att delta i olika nationella kvalitetsregister.

– Ambitionen är att fortsätta utveckla kvalitén. Det diskuteras hur vi på bästa sätt kan få fram bra resultat även för 2014. Det är sista året som möjlighet ges till denna typ av prestationsersättningar, säger förvaltningschef Anna-Karin Bergstén.

Fjolårets bidrag går direkt in i förbättringsarbetet, till bland annat biståndshandläggningen. Ytterligare en handläggare anställs tillfälligt med målet att förbättra processerna från ansökan till utförande.

Vidare satsas på teamutveckling. Arbetsterapeuter och sjuksköterskor ska tillsammans med all omvårdnadspersonal samt biståndshandläggare och enhetschefer arbeta fram strukturer för bättre samverkan.

I utvecklingen ingår även arbetet med vårdhund som NA berättat om tidigare.

Mer läsning

Annons