Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omsorgschefen har sagt upp sig

Kommunens chef för omsorgsförvaltningen Katarina Strömgren Sandh har sagt upp sig. Efter bara ett år lämnar hon tjänsten. Orsakerna bakom vill ingen prata om.

Annons
Slutar. Katarina Strömgren Sandh, lämnar tjänsten som förvaltningschef på kommunen med omedelbar verkan. ARKIVBILD: BIRGITTA SKOGLUND

Omsorgsnämnden kallades till extramöte i förra veckan. Det ledde till att kommunstyrelsen på kort varsel också kallade till extramöte. På utskicket uppgavs att det handlade om en förtroendefråga inom omsorgsnämnden. Varken ks-ledamöter eller ledamöter inom omsorgen vill gå närmare in på vad som egentligen har hänt.

I går måndag meddelade omsorgsförvaltningens chef att hon säger upp sig med omedelbar verkan. Med anledning av detta hölls ett extra ks-möte i dag tisdag sent på eftermiddagen. När chefen sagt upp sig ändrades rubriceringen från en förtroendefråga till beslut att påbörja en rekryteringsprocess samt tillsätta en tillförordnad chef för omsorgsförvaltningen.

Nu är kommunen utan omsorgschef. Uppsägningstiden är sex månader, men Strömgren Sandh valde att gå direkt. Kommunen betalar lön under uppsägningstiden. Några andra avtal finns inte.

Ks beslutade att kommunchef Lena Sahrblom blir tillförordnad chef tills vidare. Hon inleder också rekryteringsprocessen.

Sahrblom säger att chefskapet för omsorgen är tufft och krävande inte minst med tanke på nämndens dryga 10 miljoner i underskott. Hon konstaterar också att beslut inte har verkställts enligt politiskt fattade beslut som tänkt. Det kan vara en orsak till omsorgschefens beslut att lämna kommunen.

En ny chef tror Sahrblom kan bli aktuell först i höst.

Mer läsning

Annons