Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omtvistad bana kan få ny ägare

Företaget Automegamax AB vill köpa gamla gokartbanan i Hammarn. Kommunstyrelsen tror dock att tillstånd för verksamheten blir svår och vill i stället diskutera andra möjliga områden med företaget.

Annons

Gokartbanan i Hammarn lades ner för trettio år sedan på grund av höga ljudnivåer. Boende i området blev störda. Sedan dess har bryggeriet etablerats i området vilket är upphov till buller. Intill ligger även länsväg 244.

Marken ägs av kommunen

Marken som Automegamax är intresserad av ägs av kommunen. Företaget är internationellt och söker en ny etableringsort i Sverige. Kommunen konstaterar att det finns flera positiva effekter med en etablering, men den del av marken som företaget efterfrågar är inte lämplig. Det var buller som orsakade att gokartbanan lades ner och sammantaget är bullernivån i området redan hög. Kommunen bedömer också att marken är lämplig för nyetableringar av företag och vill undersöka möjligheterna till det.

Intresset från Automegamax ska ändå tas tillvara. Kommunen kommer att undersöka om det finns andra lämpliga områden för en gokartbana och ta upp diskussionen med företaget.

Mer läsning

Annons