Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orten Grythyttan ska utvecklas

Ska Restaurang- och hotellhögskolan Grythytte akademi utvecklas måste också Grythyttan som ort utvecklas. Nu ska en utvecklings-plan för såväl akademin som för orten Grythyttan tas fram.

Annons

– Hällefors kommun, nä-ringslivet och Örebro universitet är alla ömsesidigt beroende av varandra och tjänar på att Grythyttan utvecklas, säger Olle Häggbom, direktör på Örebro universitet.

Hur Grythyttan kan bli mer attraktivt att arbeta och bo i och hur en mer innovativ miljö kan skapas är frågor som diskuteras.

En konferens med fokus på Grythyttan genomfördes förra veckan. Deltog gjorde bland annat universitetet, kommunen samt representanter från näringslivet.

– En arbetsgrupp ska nu jobba vidare med att ta fram en handlingsplan, en tidsplan och en ansvarsfördelning för hur vi utvecklar Grythyttan tillsammans.

Det har redan diskuterats hur man kan skapa fler mötesplatser på orten. Dessutom pekas det på en efterfrågan av fler bostäder i Grythyttan.

– Vi ska även se över behovet av lokaler och tomtmark för att näringslivet ska kunna utvecklas, säger kommunalråd Ritha Sörling (S).

– Det finns många frågor som vi vill lösa, till exempel hur vi skapar ett mer välkomnande Grythyttan, säger Häggbom.

Sveriges hotell och restaurangföretagare och organisationen Visit Sweden ska utse tjugo besöksdestinationer i Sverige som ska lanseras. En uttalad ambition från konferensen är att Grythyttan/Loka blir en av dessa destinationer.

Arbetat med att utveckla Grythyttan gör universitetet parallellt med att jobba fram en egen utvecklingsplan för Grythytte akademi. Den planen ska vara klar i höst.

Mer läsning

Annons