Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäker hälso- och sjukvård i Hällefors

Svårighet råder att utföra säker hälso- och sjukvård meddelar medicinskt ansvarig sjuksköterska. Omsorgens förvaltningschef tar inte längre ansvar för arbetsmiljön.

Annons

I samband med omsorgsnämndens möte lades två skrivelser på ledamöternas bord. I den ena deklarerar Anna-Karin Englin att hon som förvaltningschef inte längre tar ansvar för arbetsmiljön. Ansvaret överlämnas till kommunchef Hans Karlsson.

Englin säger i skrivelsen att förvaltningen verkat under turbulenta förhållanden denna mandatperiod. Hon ser med stor oro på möjligheterna att fullgöra sitt arbetsmiljöansvar samt säkerställa en säker vård och omsorg för brukarna. Hon har enligt skrivelsen muntligt informerat kommunchefen om det allvarliga läget vid flera tillfällen, även om svårigheten att  ta arbetsmiljöansvar.

Även medicinskt ansvarig

sjuksköterska, MAS, signalerar i en skrivelse att situationen är ohållbar. Arbetsbelastningen för sjuksköterskor är hög och leder till hög sårbarhet. MAS ser svårigheter i nuläget att utföra säker hälso- och sjukvård.

NA har begärt ut handlingar från kommunen i ärendet men nekats. Trots att handlingarna fanns med på nämndmötet i tisdags och är offentliga. Man har hänvisat till kommunchefen. Han har dock inte kunnat nås för en kommentar.

Mer läsning

Annons