Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovako köper finska Tibnor Oy

Ovako har tecknat ett avtal med SSAB om att överta stål- och metalldistributören Tibnor Oy i Finland.

Annons
Tom Erixon koncernchef och vd på Ovako.

I ett pressmeddelande från Ovako berättas att den planerade affären har godkänts av den europeiska kommissionen och att den nu ska granskas av konkurrensmyndigheten i Finland och Estland för ett slutgiltigt godkännande.

Köpet förväntas, enligt Ovako, ha en svag positiv påverkan på Ovakos operativa resultat och en svag negativ påverkan på kassaflödet för 2015.

- Tibnor Oy är ett framgångsrikt företag med lång erfarenhet som distributör för bland annat Ovako på den finska marknaden. För Ovakos del skulle förvärvet av Tibnor Oy innebära att vi kan bredda vårt kunderbjudande på den finska marknaden och stärka kontakten med slutkund gällande samtliga Ovakos produkter, säger Tom Erixon koncernchef och vd på Ovako i pressmeddelandet.

Tibnor Oy köper, lagrar, bearbetar och distribuerar stål och metall till verkstads- process- och byggindustrin. Företaget har cirka 50 anställda och omsättningen 2013 var 66.6 miljoner euro.

Övertagandet av Tibnor Oy i Finland ser Ovako som ett led i sin satsning på en ökad närvaro och kundsamarbete på nya och befintliga marknader. Under 2012 och 2013 öppnade Ovako upp nya säljkontor i Italien, Östeuropa och Kina.

Mer läsning

Annons