Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovako satsar på ny friskvårdslokal för personalen

Nu satsar Ovako i Hällefors på en ny friskvårdslokal för sina anställda. Den invigdes under fredagen med allt från träningsmaskiner och yoga till livsstils- och träningsråd.

Annons
Full fart. Seija Viitanen på gång- och löpbandet och kör intervallträning.

Här finns det mesta i friskvårds- och träningsväg. Ett rum fullt med träningsmaskiner och ett rum för gruppträning eller egen träning. Det är Rinmanelevernas fd matsal som nu blivit friskvårdslokal. Bland personalen är det positiva tongångar.

– Nu blir vi vältränade här på Ovako. Det här blir början på mitt nya liv, utbrister Kristina Ahlstad.

– Det är ett jättebra initiativ som alla anställda kommer att ha tillgång till, säger Mia Pettersson som provar en av maskinerna för fullt.

Företagssköterskan Terese Sundberg har döpt lokalen till ”äggkläckningslokal”, med tanken att de som vill börja ska våga, och sen förhoppningsvis komma igång och träna ännu mer. På måndagar och torsdagar är hon på plats på mottagningen i anslutning till lokalen och kan hjälpa de som vill börja, ge träningstips och råd.– Vi vill uppmuntra till ett hälsosammare liv, berättar personalchefen Phetra Ericsson som också klippte invigningsbandet.

På invigningen kunde de som ville också få ett yogapass med yogaläraren Maria Jensen. Det gjorde Allan Myrtenkvist – för första gången i sitt liv.

– Det var lite stelt i kroppen, men det här är bra tycker jag, säger han.

Roddmaskin. Mia Pettersson tycker att det är toppen med de nya träninsgmöjligheter, och tänker nyttja lokalen två-tre gånger i veckan.
Nyttiga läckerheter. Dessutom bjöds det mycket nyttigt tilltugg invigningen till ära, här med yogalärare Maria Jensen och personalchef Phetra Ericsson.
Ska träna. Nu kommer Kristina Ahlstad och Sinikka Heino att träna en timme ett par gånger i veckan minst, lovar de.
Träningslokaler. Ett ny friskvårdslokal med maskiner och träningsrum på Ovako, väldigt bra tycker Allan Myrtenkvist och förtagssköterskan Terese Sundberg.
Bollar. Allan Myrtenkvist provar pilatesbollarna, i träningslokalen finns bland annat också maskiner och hantlar.
Yoga. Ett litet yogapass ingick också med yogaläraren Maria Jensen.
Invigning. Lokalen invigdes på fredag med bandklippning där personalchef Phetra Ericsson höll i saxen.

Kort om friskvårdssatsningen

> Lokalen är öppen för alla anställda kl 05-23.30, utom måndag förmiddag och torsdag eftermiddag då den är reserverad för företagshälsovården.

> Innehåller hantlar, pilatesbollar, gång- och löpmaskin, roddmaskin, träningscykel, matrum, med mera.

> Investeringen ligger på ungefär 150 000 kronor.

> Ovako i Hällefors har strax under 500 anställda.

Mer läsning

Annons