Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovako skriver mångmiljonkontrakt med NCC

Ovako har skrivit ett fyraårs-avtal med NCC om underhåll, byggnation och markarbete på Ovakos svenska fabriker, bland annat i Hällefors. Avtalet beräknas vara värt totalt 200 miljoner kronor.

Annons

- Våra svenska fabriker får en genomgripande upprustning som en del i att Ovako investerar för framtiden för att möta kundernas önskemål. Vi har arbetat med NCC under 20 år och ramavtalet visar att vi vill fortsätta det goda samarbete som kan bidra till att effektivisera planeringen och ekonomin ytterligare, säger Christer Björn, inköpschef på Ovako i Hofors, i ett pressmeddelande.

Ovako har produktion av komponentstål i 30 länder och nu behöver fabrikerna i Hofors, Hällefors, Smedjebacken, Boxholm, Forsbacka och Hallstahammar moderniseras.

Avtalet med NCC gäller till juni 2018 och beräknas vara värt 50 miljoner kronor det första året, samt också omsätta omkring 50 miljoner kronor per år. NCC börjar med att renovera taket på fabriken i Hofors.

- Samarbetet bygger på öppenhet och förtroende där vi och Ovako tillsammans hjälps åt att förbättra byggprocessen och på så vis minskar kostnaderna. Nytt är också att vi arbetar med öppen bok där båda parter har inblick i ekonomin, säger NCC:s avdelningschef Johan Eriksson i samma pressmeddelande.

Mer läsning

Annons