Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovakos köp av finska Tibnor klart

Nu är Ovakos köp av Tibnor i Finland klart. I samband med köpet byter nu Tibnor namn till Ovako Metals Oy AB.

Annons

Ovakos förvärv av Tibnor är alltså nu godkänt av Europeiska kommissionen och konkurrensmyndigheterna i Finland och Estland. I februari meddelade Ovako sina avsikter med Tibnor genom att bolaget tecknat ett avtal med SSAB om att överta stål- och metalldistributören Tibnor Oy i Finland.

- Förvärvet innebär att vi breddar vårt kunderbjudande på den finska marknaden och stärker kontakten med slutkund gällande samtliga Ovakos produkter, säger Tom Erixon koncernchef och vd på Ovako, i ett pressmeddelande som gick ut idag från Ovako.

Tibnor Oy köper, lagrar, bearbetar och distribuerar stål och metall till verkstads-, process- och byggindustrin. Företaget har cirka 50 anställda och omsättningen 2014 var 67,3 miljoner euro.

Förvärvet av Tibnor Oy i Finland ska, enligt pressmeddelandet, ses som ett led i Ovakos satsning på en ökad närvaro och kundsamarbete på nya och befintliga marknader. Affären förväntas, enligt Ovako, ha en svagt positiv påverkan på Ovakos operativa resultat och en svagt negativ påverkan på kassaflödet för 2015.

Tom Erixon koncernchef och vd på Ovako.

Mer läsning

Annons