Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar beslut om straffavgift

Det tog för lång tid innan ett biståndsbeslut gällande en Alzheimersjuk verkställdes. Därför dömde Förvaltningsrätten att Hällefors kommun ska betala en straffavgift på 200 000 kronor. Nu överklagar kommunen domen.

Annons

I april 2011 beviljade kommunen en medborgare, med en diagnostiserad Alzheimersjukdom, bistånd med särskilt boende. Ett år senare verkställdes beslutet. Så lång tid ska det inte ta att verkställa ett sådant beslut ansåg Förvaltningsrätten varför straffavgiften utdömdes.

Nu överklagar alltså

omsorgen domslutet. Då det i lag inte preciseras vad som är skälig tid från beslut till verkställande av biståndsbeslut och att hänsyn bör tas till varje enskilt fallet menar omsorgsförvaltningen att skäl finns för en annan bedömning i detta ärende.

Vid tidpunkten för beslutets verkställan rådde intagningsstopp vid kommunens samtliga särskilda boenden.

– Utifrån detta beslut har åtgärder och insatser vidtagits för att kompensera de individer som enligt bedömning varit i behov av sådant boende, framhåller förvaltningschef Anna-Karin Bergstén i överklagandet.

– Vad som egentligen har brustit är förvaltningens förmåga att på ett korrekt och effektivt sätt redovisa dessa insatser och åtgärder som utförts, utifrån det behov som förlegat, skriver Bergstén.

Mer läsning

Annons