Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst för Vita villan

PRO:s ordförande Lars-Erik Book känner oro när det gäller Vita villans framtid. Han vågar inte ta för givet att kommunen betalar hyran även i fortsättningen.

Annons
Oviss framtid för Vita villan.

Fram till augusti kommer Hällefors kommun att betala hyran för Vita villan. Därefter har PRO:s ordförande Lars-Erik Book ingen aning om vad som sker.

– Jag törs inte vara optimist. Vi måste se realistiskt på saken.

Bakgrunden är att kommunen beslutat att pensionärs- och handikappföreningar måste ansöka om bidrag till hyra för sina lokaler. Tidigare har kommunen betalat löpande. Omsorgsnämndens ordförande Ulrika Mellkvist (C) har förklarat saken med att nämnden vill ha kontroll och samma regler för alla bidrag. Inget ska betalas ut av slentrian. Man ska också se över de totala kostnaderna med anledning av omsorgsnämndens svåra ekonomi.

Nyligen hölls ett möte mellan kommunen och PRO, SPF Argenta och några handikappföreningar som berörs av förändringarna. Lars-Erik Book framhåller dock att det inte är frågan om något regelrätt bidrag utan om en hyresöverenskommelse som PRO och Argenta har träffat med kommunen.

– Det måste finnas ett beslut protokollfört, men kommunen har inte kunnat ta fram det.

Book är inte nöjd med handläggningen och befarar att kan bli svårigheter.

– Vita villan är jätteviktig. Här pågår aktiviteter hela tiden. Vår förening har inte råd med hyran. Förra året hade vi en förlust på över 30 000 kronor. Betalar inte kommunen hyran är risken att all verksamhet i huset måste läggas ner. Det vore förfärligt, säger Book.

Mer läsning

Annons