Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkavtal ska ses över

Avtalet angående Sinnenas och minnenas park mellan Hällefors kommun och Hällefors bostads AB ska ses över. Omsorgsförvaltningen ska också utreda parkens framtida möjligheter.

Annons

Sinnenas och minnenas park har anlagts av Boab, i anslutning till äldreboendet Björkhaga. Det är en pedagogisk park som invigdes i september 2008.

Redan ett par år innan tecknade Hällefors kommun ett avtal med Boab beträffande parken. Ett avtal som gäller 2007-2017, Avtalet reglerar bland annat skötsel och fördelning av ansvar mellan parterna. Omsorgsförvaltningen ska enligt avtalet stå för årlig drift om 300 000 kronor 2008-2017 som betalas till Boab. Omsorgsförvaltningen står även för pedagogisk ledning av parken och under avtalstiden handlar det om en 75 procents tjänst.

Omsorgsnämnden har gett sin förvaltning i uppdrag att utreda Sinnenas och minnenas park. Man vill ha en nulägesrapport om besöksfrekvensen samt aktiviteter under året. Man ska också se över gällande avtal mellan kommunen och bostadsbolaget.

Vidare ska det ses över vilka möjligheter det finns att andra aktörer kan vara med i utvecklingen av parken gällande drift och aktiviteter. Det kan vara skolor eller föreningar. Man vill också att parken ska marknadsföras bättre.

– Det är viktigt att vi ser vad som komma skall när det gäller parken och att den utnyttjas fullt ut, säger omsorgsnämndens ordförande Ulrika Mellkvist (C).

Hon betonar att Sinnenas och minnenas park är en av få pedagogiska parker i sitt slag i hela Sverige.

En rapport från förvaltningen ska lämnas till nämnden i oktober.

Mer läsning

Annons