Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parken ska utvecklas

Bättre marknadsföring av Sinnenas och minnenas park för att få ökade intäkter till utveckling. Tankarna har väckts i omsorgsnämnden.

Annons

Nämnden har tidigare diskuterat möjligheterna att utveckla Sinnenas och minnenas park i anslutning till trygghetsboendet Björkhaga. Det är en pedagogisk anläggning som syftar till att stimulera människans alla sinnen med målet att ge såväl fysiskt, psykiskt som socialt välmående.

Enhetschef Bodil Lagergren har redogjort för verksamheten i parken där arbete sker året runt. Två parkpedagoger är anställda på totalt 0,75 procents tjänst och bekostas av omsorgsnämnden med 295 000 kronor/år. Driftskostnaden för parken för nämndens räkning ligger på 321 000 kronor/år. Man hyr parken av Hällefors bostads AB som också står för större markarbeten samt snöskottning och gräsklippning och även underhåll av byggnader.

Under 2010 hade man 230 registrerade besök med guidning. Parken används till rehabilitering, skolungdomar har haft feriejobb och det ordnas regelbundet olika aktiviteter för de boende och andra grupper inom omsorgen.

Intäkter får man genom att ta betalt för guidningar samt försäljning av produkter tillverkade/odlade i parken. Under 2010 fick man in 9 840 kronor, pengar som går oavkortat till den pedagogiska och terapeutiska utvecklingen av parken.

Annalena Järnberg (S) tror att parken kan utvecklas ytterligare.

– Den borde marknadsföras bättre och därigenom kan vi få mer intäkter. Pengarna skulle används till mer utveckling av verksamheten.

Det har diskuterat en egen hemsida enligt Bodil Lagergren, men inte haft tiden att genomföra arbetet. En äldre broschyr finns men viss information är inaktuell så en uppdatering vore på sin plats anser Järnberg.

Mer läsning

Annons