Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pihlskolan vill ha kvar riksintag

Ett målmedvetet arbete pågår inom bildningsförvaltningen för att Pihlskolan ska kunna behålla riksintagen på tre av sina gymnasieutbildningar.

Annons
Pihlskolan ska jobba för att få behålla riksintaget på sina program, bland annat hotell- och restaurangutbildningen. ARKIVBILD: PIA GYLLIN

Riksdagen har bestämt att alla beslut om riksintag på olika gymnasieprogram runt om i landet ska upphöra från och med 1 januari 2011. I Hällefors berör det Pihlskolans program för hotell- och restaurang, naturbruk/sportfisketurism samt industriprogrammet.

Bildningsnämnden har beslutat att jobba för att även i fortsättningen få ha riksintag på dessa program även efter gymnasiereformen 2011.

Det gör man genom att stärka samverkan med hotell- och restauranghögskolan i Grythyttan, bland annat med hjälp av sensorik. Vidare planerar man att slutföra en redan påbörjad kvalitetssäkring av det egna hotell- och restaurangprogrammet via Sveriges Hotell- och restaurangföretagare, SHR.

Vill stärka samverkan

Nämnden ska också jobba för att stärka samverkan med näringslivet så snart det finns beslut om vilka utbildningsprogram som kommer att erbjudas i Hällefors.

Den nya gymnasiereformen innebär enligt regeringens beslut bland annat en skola med fokus på kunskap och kvalitet. Målet är att fler elever ska nå målen.

För att överföra de nya tankegångarna i Hällefors har Pihlskolans rektor och förvaltningschefen deltagit vid Skolverkets informationsträffar under 2009. Detta ska rektorn fortsätta med. Skolledningen jobbar tillsammans med pedagoger och övrig skolpersonal för att planera den nya gymnasieskolan.

Även politiker och tjänstemän inom förvaltningen samt fackliga representanter är med i arbetet.

Mer läsning

Annons