Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Policy för kommunikation ska bli tydligare

Det ska bli tydligare hur Hällefors kommun ska sköta sin kommunikation internt och externt. Nuvarande informations- och kommunikationspolicy från 2012 ska därför förändras.

Annons

– Vi vill skapa en tydligare fördelning av vem som ska sköta kommuniktionen i vår organisation och när det ska ske, säger Hans Karlsson som är kommunchef i Hällefors kommun.

Bland annat ska det förtydligas när det är politikers respektive tjänstemäns ansvar att sköta kommunikationen. Politiker ska framförallt kommunicera i sakfrågor i initiativskedet, vid beredning och i anslutning till beslut. När besluten genomförs kommunicerar i första hand förvaltningschefer i ämnet.

Varför gör ni denna uppdelning? Är det för att lätta på trycket på politikerna?– Nej, det är för att skapa en struktur som tydligt anger hos vem och när ansvaret för kommunikation i en fråga ligger. Det ska vara ordning och reda i kommunikationen, såväl internt som externt.

Den policy som redan finns som reglerar information och kommunikation i kommunen ska nu arbetas om. Ett förslag ska sedan presenteras. Beroende på vilka förändringar som föreslås avgör om det blir en fråga för kommunfullmäktige att ta beslut om eller inte. Förändringarna planeras att genomföras under år 2014.

Mer läsning

Annons