Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Policy utreds ännu mera

Ett tredje förslag på en ny mediepolicy fanns med på kommunstyrelsens möte på tisdagen. Men punkten ströks från dagordningen och återkommer till nästa sammanträde.

Annons

– Vi vill att den informations- och kommunikationspolicy som vi ska anta blir bra och alla ska då hinna ta del av förslaget i lugn och ro innan vi bestämmer något, säger Ritha Sörling (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Det fanns förra veckan ett omarbetat andra förslag på en ny mediepolicy efter att kommunfullmäktige i februari förkastat ursprungsförslaget. Men i söndags kväll meddelade den styrande majoriteten (S, HOB, V och C) att ett tredje, ännu mer omarbetat förslag, skulle presenteras för kommunstyrelsen den 24 april.

Så skedde också, men beslutet att anta policyn sköts alltså fram till kommunstyrelsens möte den 22 maj i stället.

Kritik mot de två tidigare förslagen har framförts, bland annat av Nils Funcke på Statens Yttrandefrihetskommitté. Kritiken har främst handlat om bristande formuleringar kring meddelarskyddet, alltså de anställdas rätt att på egen hand och anonymt kontakta media.

I det nyaste policyförslaget som nu ska utredas står tydligt skrivet att meddelarskyddet för alla anställda gäller med efterforskningsförbud mot källa.

Mer läsning

Annons