Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna vill vara lyhörda

Åsikterna är många, meningarna delade. Politiker träffade kommunbor för att diskutera fram-tidens centrum.

Annons
Idéer. Susanne Grundström (S), Per Karlsson (M), Annalena Jernberg (S) och Hans-Otto Pohlmann (GL) har själva många synpunkter på centrummiljön men framhåller vikten av att vara lyhörd gentemot invånarna innan några beslut fattas.

Inte många, men en del passade på att kliva in i kommunhusets flygel invid torget för att möta den politiska majoriteten. Annalena Jernberg (S), Hans-Otto Pohlmann (GL), Per Karlsson (M) och Susanne Grundström (S) inbjöd till samtal och serverade kaffe.

Flera av allmänhetens röster är kritiska till politikernas funderingar kring rivning av kommunhuset och ställer sig frågande till hur man kunnat låta förfallet gå så långt.

En förklaring från politikerna är att underhållsplaner inte hållits då pengarna behövts till bland annat skola och omsorg.

– Jag tror inte kommunhuset blir rivet, men frågan är på vilket sätt det ska bevaras, säger Annalena Jernberg.

Förutom centrummiljön diskuterades bostadsbristen, kommunens transporter inom hemtjänsten och vägunderhåll.

– Bra att människor vill diskutera och ifrågasätta. Vi får en chans att lyssna in åsikter och sprida kunskap, säger Hans-Otto Pohlmann.

– Jag tror på närheten till invånarna. Kommunen är inte större än att vi kan ha en dialog, säger Annalena Jernberg som framhåller att alla möten med kommunborna är viktiga.

Mer läsning

Annons