Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressmeddelandet som blev fel

Trots att inget presidium har valts till kommunfullmäktige i Hällefors uppger kommunchef Hans Karlsson att beslut har fattats här.

Annons
Turerna har blivit många kring beslutsfattandet inom Hällefors-politiken. Senast uppgavs att kommunfullmäktiges presidium fattat beslut om att överklaga Förvaltningsrättens dom. Problemet är bara att något presidium inte finns.

När Förvaltningsrätten i en dom upphävde kommunfullmäktiges beslut att välja Christina Johansson (M) till kommunalråd går Hans Karlsson någon dag senare ut med ett pressmeddelande tillsammans med Siv Sander (S). Här uppges att kommunfullmäktiges presidium beslutat överklaga domen.

Problemet är att något presidium inte finns. Siv Sander uppger i pressmeddelandet att hon är kommunfullmäktiges ordförande, men hennes uppdrag upphörde 14 oktober.

Hans Karlsson konstaterar nu själv att inget presidium finns.

– Jag förbisåg det. Tänkte inte på det.

Karlsson säger vidare att politikerna diskuterar för närvarande hur man ska gå vidare, vilka konsekvenser domen kan få och hur man ska förhålla sig till rättsläget.

– Jurister är involverade och hjälper till att bedöma situationen.

Siv Sander var inte medveten om att hennes uppdrag avslutats  när pressmeddelandet gick ut.

– Naturligtvis känns det inte bra när det blir så här, säger Sander.

Vidare kan nämnas att Hans Karlsson i ytterligare ett ärende hänvisat till fullmäktiges presidium. Det som inte finns. Nämligen då han fattat beslut om att kommunen fortsätter betala ut arvode till Christina Johansson för sitt uppdrag som kommunalråd. Detta med anledning av beslutet att överklaga Förvaltningsrättens dom.

Därmed kan konstateras att några beslut är inte fattade alls, varken om att kommunen ska överklaga Förvaltningsrättens dom eller om fortsatt arvodering till Johansson.

– Det är riktigt. Nya beslut måste fattas, säger Hans Karlsson.

Mer läsning

Annons