Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prinsen med i program för måltidsdagar

När Tore Wretman-dagarna genomförs i Grythyttan i oktober står Prins Carl Philip som invigningstalare.

Annons
Till Grythyttan? I oktober hålles Tore Wretman-dagar i Grythyttan och prins Carl Philip står som invigningstalare.

– Vi pratade med prinsen om detta i maj och prinsen kommer att närvara enligt de besked vi har fått men vi har inte detta klart till hundra procent med kungahuset ännu, berättar Carl Jan Granqvist.

Det är i samband med måltidsdagarna i Grythyttan, som nu går under namnet Tore Wretman-dagarna, som Carl Philip den 23 oktober är med under en seminariedag som har rubriken ”Till bords i Paradiset”.

– Under denna dag har vi bland annat koncernchefen för franska Pernod Ricard, Pierre Pringuet, med som ska föreläsa om Absolut vodka, säger Carl Jan Granqvist.

Exempel på andra föreläsare under denna dag är också författaren Edward Blom, kökschef Björn Frantzén samt Peter Hägg och Johan Swahn, båda från Ica.

Den 22-24 oktober genomförs Tore Wretman-dagarna med prisutdelningar för Årets svenska måltidslitteratur, måltidsgala och seminarier. I Måltidens hus i Grythyttan finns Tore Wretmans kokboksamling.

Dessutom arrangerar Restaurang- och Hotellhögskolan den 24 oktober en utbildningsdag med seminarier på temat Ny nordisk mat.

- Vi har talat med prinsen om det här redan i maj, säger Carl Jan Granqvist.

Mer läsning

Annons