Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikmagnet fick avsluta temakvällarna

Att det är 200 år sedan Jean Baptiste Bernadotte valdes till svensk tronföljare har uppmärksammats stort i år. Så också på Skräddartorp när Carl Jan Granqvist fick äran att avsluta sommarens temakvällar.

Annons

Tre somrar i rad har Carl Jan Granqvist besökt Skräddartorp för att hålla föredrag. I år var ämnet Jean Baptiste Bernadotte, eller Karl XIV Johan som han kallade sig som regent.

– Jag höll just på att förbereda ett kåseri på Kungliga skogs- och lantbruks-akademins högtidssammankomst om Karl XIV Johans matvanor, när jag fick frågan om att medverka här. Så ämnet föll sig naturligt, säger Carl Jan Granqvist.

Med sig hade han mångårige vännen Hans Dahlgren.

– Hans var med även förra året. Det är roligare med flera röster. Det här var nog det svåraste framförandet jag gjort här. Det var mycket att förbereda, säger Carl Jan Granqvist.

– Jag hade gärna talat mer om utvecklingen Bergslagen vid den här tiden men jag hann tyvärr inte fördjupa mig i det. För man ska inte tro de var isolerade här i Bergslagen, säger Carl Jan Granqvist.

Onsdagens föredrag var den sista av sommarens fyra temakvällar. Åke Granberg, vice ordförande i Grythyttans hembygdsförening, var nöjd med sommarens temakvällar.

– Vi har försökt hitta en bra komposition av musik och föredrag som kan tilltala många. Carl Jan är alltid publikdragande och underhållande att lyssna till, säger Åke Granberg.

– Många besökare tycker det är trevligt att få möjlighet att prata med dem som just framträtt. Det blir hemtrevligt.

Mer läsning

Annons