Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renovering av förskola försenas

Ombygget och renoveringarna i Sörgården för förskolans räkning försenas med stor sannolikhet. Det blir troligen inte klart till halvårskiftet 2012 som planerat.

Annons

– Fortfarande är ambitionen att vi håller tidsplanen, men Boab flaggar för att det är stor risk för en förskjutning av projektet in på hösten också, berättar Göran Nilsson, chef på bildningsförvaltningen.

Det var i maj i år som bildningsnämnden bestämde att förskolans lokaler i Sörgården skulle renoveras och byggas om för att bättre passa för verksamheten.

Bakgrunden till hela ärendet är dessutom att det luktar i huset. Anledningen till detta beror på att impregnerat virke har använts vid bygget och när detta virke, som har behandlats med ämnet klorfenol, utsätts för fukt så luktar det. Lukten ska dock inte vara skadlig har det framhållits.

Bildningsnämnden sade tidigare upp hyreskontraktet i Sörgården och talade om att flytta verksamheten till paviljoner och på sikt kanske bygga ett helt nytt hus åt förskolan i Grythyttan. Hällefors bostads AB, Boab, kontrade då med ett motförslag där de skulle göra de åtgärder som krävdes samt att hyresnivån skulle bli lägre. Det talades i ett senare skede om en hyresnivå som åtminstone är likvärdig som för en paviljong.

Sedan dess har kommunen och Boab fört diskussioner kring renoveringens omfattning och utförande. En projektgrupp för detta har också nyligen bildats. I denna grupp ingår representanter från såväl Boab som från kommunen.

– Vi har inte ändrat vår tidsplan, men jag är fundersam till om vi klarar utsatt inflyttningstid för projektet, säger Stefan Backius (V), ordförande i bildningsnämnden.

Mer läsning

Annons