Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revisorer kräverbättre ordning på inköp

Kommunens rutiner och dokumentation i hantering av inköp och upphandlingar behöver förbättras. Det konstateras i en revisionsrapport.

Annons

Revisorerna i Hällefors kommun har genomfört en granskning av hur kommunen bedriver inköp och upphandling. Man har i sammanhanget också kontrollerat hur lagar, kommunens egna policys och riktlinjer följs.

Ingen överblick

I de stickprov som gjorts har man inte upptäckt några väsentliga brister. Däremot konstateras att det råder svag styrning och uppföljning av inköp och upphandling i kommunen. Revisorerna anser att det finns behov av förbättringar både när det gäller rutiner och dokumentationen. Kommunen har i dag ingen total överblick av de upphandlingar, inköp och avtal som finns. Det sker inte heller några kontroller av att policy och lagar följs.

Enligt revisorernas uppfattning ska kommunstyrelsen ta ett större ansvar i dessa frågor och se till att riktlinjer upprättas. Kommunförvaltningen har därför fått i uppdrag av kommunstyrelsen att ta fram riktlinjer enligt de rekommendationer som revisorerna ger.

Mer läsning

Annons