Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röjer inför Antikrundan

Orienterarna i Hällefors tog i helgen fram räfsor och skottkärror för att vårstäda utomhus vid Hok-stugan intill Gäddsjön. Senare ska området ned mot sjön röjas för att få bättre sikt.

Annons
Eldsjälar. Hans Malm och Elvy Wetterskog tillhör den trogna skara som alltid dyker upp när Hällefors OK anordnar städdag vid Hok-stugan.  BILD: MICHAEL LANDBERG

– Den här gången blev det ingen storstädning inne i stugan, säger ordförande Johnny Brandt. Vi har inte använt stugan så mycket under vintern. Därför kan det vänta med städning inomhus.

Saknar ungdomar

Hällefors OK har i dag cirka 110 medlemmar, i huvudsak pensionärer. Föreningen har inga seniorer eller ungdomar som är med och tävlar.

– Vi har ett bra samarbete med skolan. Men på fritiden är det svårare att få med ortens ungdom. Frågan är vad vi ska göra för att få med de ungdomar som inte rör sig på annat sätt, säger Johnny. Enda sättet tror jag är att deras föräldrar engagerar sig och försöker få barnen att röra sig.

Veterantävling

Den 10 maj arrangerar HOK en deltävling i ”Antik-rundan”, som är öppen för pensionärer. Det blir start och mål vid Hok-stugan. Arran- görerna räknar med ett 60-tal deltagare.

– I slutet av maj 2013 hoppas vi kunna genomföra en nationell tävling, säger Johnny Brandt som tillsammans med Hans Malm har tävlat i orientering sedan 1955.

Ordförande. Johnny Brandt är inne på andra sejouren som ordförande i orienteringsklubben. Första gången blev det fem-sex år och nu gör han sitt tionde på raken i andra omgången.

Mer läsning

Annons