Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blev lekparken invigd

Med fyrverkerier, glass och sånglekar firade Hällefors-Hjulsjö församling sin nybyggda lekpark.
– Vi satsar på barnverksamheten och då måste vi förstås ha en bra lekplats, sade Göran Asplund (S), ordförande i kyrkofullmäktige.

Annons
Med sång och med lek. Linda Örtlund och Jessica Jacobsson fick fart på barnen och ungdomarna.

På torsdagskvällen var det stor samling utanför församlingshemmet. Barn, föräldrar samt anställda inom församlingen fanns med på plats.

Det bjöds på glass med maränger och det bjöds på raketuppskjutning och andra pyrotekniska övningar. Men först var det tal och sedvanlig bandklippning som det sig bör vid en invigning.

Göran Asplund förklarade kortfattat syftet med lekparksbygget. Kenneth Olsson, fastighetsansvarig i församlingen, berättade om de praktiska detaljerna kring själva anläggandet av parken.

Därefter talade Per Schmidt, vikarierande kyrkoherde, om betydelsen av lekplatsen för verksamheten.

Församlingen har investerat ordentligt med pengar i sin barn- och ungdomsverksamhet. År 2010 invigdes en tillbyggnad till församlingshemmet på 147 kvadratmeter. Det var en satsning för 2,7 miljoner kronor med syfte att just bredda barn- och ungdomsverksamheten.

Med satsningen på den yttre miljön för barnen, med nya gungställningar och andra lekredskap, fortsätter församlingen nu på den utpekade linjen. Den exakta kostnaden för lekparksbygget kunde dock inte delges vid invigningen.

– Vi har byggt upp lekparken i flera delprojekt. Först kom båten hit, sedan har vi fortsatt allteftersom och byggt upp vår lekpark, berättade Göran Asplund.

Så hade Per Schmidt talat färdigt och de blågula banden vid entrén till lekparken skulle klippas. Det hedersuppdraget fick ungdomarna Emelie Malmkvist och Jennifer Nilsson.

Så avfyrade kyrkoherden fyrverkeripjäserna varefter församlingsassistenterna Linda Örtlund och Jessica Jacobsson drog igång sånglekar med barnen.

Därmed är Hällefors-Hjulsjö församlings nybyggda lekpark invigd.

Tänt var det här. Kyrkoherde Per Schmidt skötte pyrotekniken vid invigningen.
Så blev det klippt. Jennifer Nilsson och Emelie Malmkvist skötte detta hedersuppdrag.

Mer läsning

Annons