Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seniorboendet försenas

Seniorboendet planerat av Hällefors bostads AB blir något försenat. Byggstarten är förlagd till efter årsskiftet.

Annons

Det var enligt bostadsbolagets vd Jan Larsson meningen att byggstarten för seniorboendet 55+ på Gillersvägen 8 skulle ta sin början under denna höst. Så blir det inte.

– Det har visat sig svårt att få byggentreprenörer som kan sätta igång. När vi nu måste skjuta upp det hela vill vi vänta med starten till efter jul- och nyårshelgerna. Eftersom hyresgästerna måste flytta ur sina lägenheter en tid.

24 lägenheter

Det rör sig om totalt 24 lägenheter fördelade på fyra trappuppgångar. I dagsläget finns två förslag på hur ombyggnaden ska ske, där det andra förslaget är något mer omfattande.

Budgeten för hela projektet är satt till 6,5 miljoner kronor.

– Vi har satt en kostnadsram och det är den som avgör vilken standard det ska vara. Den här gången sätter penningen taket.

Förfrågningar hos olika byggföretag ska göras och i mitten av augusti hoppas styrelsen ha uppgifterna.

Projektet kommer att ske i två etapper med tolv lägenheter i taget. De boende kommer att få ett alternativt boende under byggtiden, inom Boabs eget bestånd.

Hyresgäster från 55 år

Tanken är att seniorboendet ska erbjudas hyresgäster i åldrarna 55+, men de nuvarande hyresgäster som vill får flytta tillbaka till Gillersvägen 8 när upprustningen är klar.

– Valet är fritt. Den som vill stanna kvar i bostaden vi erbjuder får det, andra kan flytta tillbaka. Flertalet återvänder, säger Jan Larsson.

Beträffande målet med något äldre hyresgäster i det nya seniorboendet blir inget bekymmer i det här fallet.

– Nej, de flesta som bor där nu har åldern inne, säger Larsson.

Mer läsning

Annons