Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ser bra ut inför Bergslagsrallyt

Nu kom vinterkylan. Lite regn och slask på det här, sedan en massa snö och därefter en ny köldvåg i mitten av januari så ser förutsättningarna för Bergslagsrallyt 2015 riktigt goda ut. Den 24 januari ska tävlingen genomföras.

Annons

– Det är alltid nervöst så här inför Bergslagsrallyt för oss arrangörer. Vi är för det första beroende av vädret. Och för det andra av att förare anmäler sig till tävlingen också, berättar tävlingsledare Anders Eriksson för arrangörsklubbarna i Hällefors, Kopparberg och Ludvika.

År 2014 ställdes tävlingen in. År 2013 genomfördes rallyt med cirka 130 ekipage i startfältet.

– Vi hoppas förstås på samma uppslutning av förare 2015 som 2013. Minst 50 bilar måste vi i alla fall ha med för att kunna genomföra tävlingen.

Totalt ska 124 kilometer avverkas fördelat på 67 kilometer specialsträckor och resten transportsträckor. Fyra specialsträckor ingår.

Rallyt startar i Grythyttan, via smalviksvägen till Hällefors. Sträcka 2, Björnjägarns minne, startar i Bredsjö, via Havsjön till Skålen. Tredje sträckan går från Sången till Silvergruvan och den fjärde startar vid Dammshöjden och sträcker sig till Nygård.

Servicecenter är inne på Ovakos industriområde. Tävlingens huvudkvarter är i Hällefors Folkets hus.

Bergslagsrallyt är en enskild nationell tävling.

I rallyt ingår även 1300 rallycup (tidigare Suzuki-cupen) och Rallyklassikern för veteranrallyfordon.

Mer läsning

Annons