Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex miljoner kronor till behövs

Nya neddragningar väntar i bildningsnämnden. Den budget för 2011 som nu har klubbats skulle behöva ytterligare 6 miljoner kronor till.

Annons

– Det är en väldigt tuff budget. I princip ligger den på samma nivå som fjolårets budget och det innebär i sig att vi har mindre pengar att fördela på grund av de kostnadsökningar vi har, säger Stefan Backius (V), ordförande i bildningsnämnden.

Budgetarbetet i nämnden är kraftigt försenat. Först nu har nämnden fastställt sin budget för i år. Totalt har bildningsnämnden tilldelats nästan 132,6 miljoner kronor att använda under året.

– Vi konstaterar att behoven i verksamheterna är mycket större än de medel som vi har fått. Men vi måste ändå driva verksamheterna med de pengar som finns att tillgå varför respektive område nu ska rapportera vilka konsekvenser det blir av att vi tvingas hålla oss inom de ekonomiska ramar vi tilldelats.

I förvaltningens rapport berättas om ett stort behov av mer pengar i alla verksamheter. Trycket på förskolan bara ökar, att spara mer på grundskolan är svårt med den nuvarande uppdelade skolorganisationen (Klockarhagsskolan, Snäckeskolan och Kronhagsskolan) fram till projekt Skola 2010 med enhetsskolan är verklighet, gymnasiet har bekymmer med minskade intäkter och kulturskolan är hårt arbetsbelastade. Det konstateras att den föreslagna budgetramen betyder reduceringar.

– Budgeten är nämndens största fråga just nu och det är inte bra att vi är så sena med budgeten. Vi skulle egentligen behöva jobba med budget 2012 just nu.

Till budgetbeslutet be-stämde nämnden att avsätta särskilda pengar för att jobba vidare med hur den övergripande organisationen för barnomsorgen ska vara i framtiden.

Mer läsning

Annons