Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon slog 1105

Han inledde serie­matchen med 22 strike i följd. Efter fyra serier hade 15-årige Simon Nilsson slagit ett personligt rekord på 1  105 poäng.

Annons

Simon spelar i division 2 för BK Trix A-lag. I sista seriematchen för säsongen i helgen när Trix mötte, och besegrade, Arvika West så satte Simon sin bästa serieföljd någonsin.

– På träning har jag slagit 1 070, men jag ökade mitt personbästa i seriematch med 200 poäng så det är stor skillnad, säger Simon.

Så här blev serieföljden: 300–289–237–279. Simon inledde med full pott, 12 strike. Serie två följdes av ytterligare tio strike, sedan en spärr.

I tredje tappade han något, men hämtade upp sig igen under fjärde och avslutande serien.

Att slå över 1 100 av 1 200 möjliga är ovanligt. Enligt Svenska bowlingförbundet är Simons serieföljd den fjärde 1 100-slagningen under en ordinarie seriematch och Simon tillhör nu den exklusiva 1 100-klubben.

– Det var först efter alla fyra serier som det gick upp för mig vilken serieföljd jag faktiskt hade satt. Då kändes det bra, säger den unge bowlingtalangen med ett leende.

Nytt klot

Simon köpte sitt nya klot för bara en månad sedan. Klotet blev snabbt hans favorit. Seriespelet är klart och härnäst väntar kval till division 1 för Simon och lagkamraterna i Trix. Till hösten hoppas Simon börja plugga på bowlinggymnasiet i Karlskoga.

Mer läsning

Annons