Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöstedt gästar Bergslagsträffen

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt kommer till Bergslagsträffen 2012 som arrangeras i Hällefors. Temat för konferensen är geografiska orättvisor och bergslagskommunernas utvecklingsmöjligheter.

Annons

Det är Vänsterpartiet i Hällefors som står som värd för träffen som genomförs den 22–23 september. Syftet med mötet, som samlar lokalföreningar från många partidistrikt, är att stärka Vänsterpartiets roll i frågan om hur en solidarisk regionalpolitik ska bedrivas.

– Det känns väldigt kul att Jonas Sjöstedt kommer, det visar att frågan är viktig för partiet. Det ger oss också bra möjligheter att framföra våra lokala behov och ta fortsatta steg i en viktig framtidsfråga som många lokalföreningar arbetar med, säger Stefan Backius (V) i ett pressmedelande.

– Människor i hela landet känner av hur landsbygden får mindre och mindre möjligheter samtidigt som nya problem skapas i de större städerna. Vår uppgift är att leverera politiska lösningar som motar den geografiska orättvisan ur ett helhetsperspektiv och fyller de behov som finns.

Mer läsning

Annons